Veckan som gått

Måndag

Vi hade SO prov på morgonen. Det handlade om naturtillgångar och om vatten. Det var ganska roligt men det var tröttsamt att ha provet på en måndag. På slutet av dagen hade vi syslöjd. Det var väldigt roligt att göra mjölbatik. Jag målade med akryl färger på tyget och mjölet som torkat. Det ska bli en kudde när det blir klart.

Tisdag

Vi började morgonen med matte. Sedan hade vi svenska i 10 minuter. Efter svenskan hade vi rast. När vi kom in från rasten hade vi ett längre svenska pass. Då fick vi varsin bild som vi skulle skriva en egen berättelse till.  Det var en tecknad bild med ett stenhus och det fanns ett litet vattendrag framför huset. Jag började skriva en berättelse om bilden som handlade om tsunamin katastrofen.

Onsdag

Först hade vi engelska på morgonen. Sedan hade vi musik på norraskolan. Då pratade vi om Ted Gärdestad och sjöng några av hans låtar. När vi kom tillbaka till skolan igen hade vi engelska.  Då skrev jag engelska meningar i min Work book. Klockan 12.00 åt vi lunch. Då åt vi fisk med örtsås och kokt potatis, som smakade underbart.

Torsdag

Klockan 08:30 hade vi matte då vi jobbade med volym. Vi fick lära oss om liter, deciliter, centiliter och milliliter. Vi fick räkna i våra matte böcker och träna på detta. Sedan hade vi svenska då vi övade oss på högläsning i olika grupper. I min grupp läste vi boken Emelie ensam.

Fredag

Vi började morgonen med IUT och sedan hade vi en matte lektion. På fredagarna får vi alltid med oss matteläxa hem. Vi har en hel vecka på oss att hinna göra den klar. Till lunch åt vi Tikka Masala som var jättesmarrigt.

Hej då bloggen från Tove!

 

 

 

En reaktion på “Veckan som gått

  1. Det var en trevlig veckoberättelse över alla aktiviteter som hunnits med. Int minst trevligt språk som den framförts med. Synd att man inte var där i fredags då det serverades TikkaMasala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *